Schroefinjectiepaal

100% trillingsvrij en grondverdringend

Met dit paaltype kunnen zeer hoge paalbelastingen opgenomen worden en hij is geschikt voor alle beschikbare diameters. De voet van de stalen buispaal is voorzien van een schroefblad en een gepatendeerde klep. Door middel van een hydraulisch aangedreven boormotor en persen via een tandheugelbaan, wordt het stalen buissegment naar het aangegeven aanlegniveau gedraaid.

Tijdens het boren wordt via de klep aan de onderzijde groutspecie geïnjecteerd. Deze groutspecie vermengt zich met de grond, waardoor een paalvoet verkregen wordt met een minimale diameter van het schroefblad. Grote voordelen van de schroefinjectiepaal, zijn dat geen grondontspanning plaatsvindt en dat door de toepassing van een stalen kern een paal nooit onderbroken is. Alle bewegingen en druk worden tijdens het boren opgeslagen in een centrale computerkast en als een grafiek uitgedraaid.

Voordelen:

  • Als naar grotere diepte gegaan moet of bij beperkte werkhoogte, worden de buispalen in segmenten aan elkaar gelast.
  • De schroefinjectiepaal is zeer geschikt als trekpaal.
  • Schroefinjectie levert u tijdwinst op, doordat uw werken niet meer stilgelegd worden door teveel trilling of geluidsoverlast.
  • Wij kunnen voor u zowel sonderingen alsmede een grondonderzoek verzorgen. En ook voor paalberekeningen kunt u bij ons terecht.
  • Door onze betrokkenheid bij het werk en ons continue streven naar een hogere kwaliteit, leveren wij altijd kwalitatief goede palen. Door onze speciale manier van grout maken en boren, zijn wij in staat om zeer grote groutkolommen te realiseren die u verzekeren van draagvermogen!

Schroefinjectiepalen altijd zelfde kwaliteit

Door schroefinjectiepalen te installeren met behulp van een computer, neemt Hoolwerf Heiwerken uit Eemdijk de risico's weg van deze uitvoeringsgevoelige funderingspaal.

De computer bepaalt onder andere hoeveel grout op elke diepte wordt geïnjecteerd én hoe vaak de boorkop op en neer beweegt. Alle palen hebben daardoor gegarandeerd dezelfde kwaliteit, onafhankelijk van wie de machine bedient.

Volautomatische schroefinjectiepaal

Schroefinjectiepalen staan bekend als een zeer uitvoeringsgevoelig funderingssysteem. In een harde zandlaag komt de boorkop veel langzamer op diepte dan in een slappe klei- of veenlaag. Om toch overal evenveel grout rond de buiskern te krijgen, moet de machinist de grouttoevoer handmatig aanpassen. De kwaliteit van de paal wordt daardoor voor een groot deel bepaald door de persoon die de machine bedient. Voor ons aanleiding om de uitvoering volledig te automatiseren: na een jaar ontwikkelen, is de volautomatische schroefinjectiepaal nu klaar voor de markt!

+Schroefinjectiepaal

Grout

Het computersysteem is ingebouwd op een boorstelling van machinebouwer Ecodrie te Wijchen. De computer bepaalt hoe snel de boor zakt, hoe vaak de kop op en neer beweegt en via een radiografische verbinding met de groutpomp, ook hoeveel grout wordt geïnjecteerd. De computer berekent voor elke 10 centimeter diepte hoeveel grout in de bodem moet worden gepompt. Pas als de vooraf bepaalde hoeveelheid grout daadwerkelijk is geïnjecteerd en de boor het vooraf ingestelde aantal malen op en neer bewogen heeft, gaat de boor door naar de volgende 10 centimeter.

Voor het creëren van een verbrede paalvoet, is een extra commando toegevoegd waarmee de grouttoevoer aan het einde kan worden verhoogd. De boorkop - welke gepatendeerd is - is voorzien van een enkel schroefblad en een schuine afsluitklep op de kop. Als de paal omhoog wordt getrokken, opent de klep vanzelf waardoor het grout uit de kern in de boorschacht terecht komt. Wanneer de paal vervolgens weer naar beneden wordt geduwd, sluit de klep de buiskern weer af.

Metingen

Tijdens de boring worden allerlei gegevens gemeten, waaronder het boormoment, de druk van de grouttoevoer en de sopbewegingen (op en neer halen) van de boor. Alle meetgegevens worden opgeslagen op een memorycard en zijn uit te lezen op de computer of in print. De computerinstellingen worden vooraf bepaald aan de hand van sonderingen en kunnen per bodemlaag en per paal verschillen. Op het werk kan de machinist de instellingen alleen nog in beperkte mate aanpassen. De minimale waarden die nodig zijn om de kwaliteit te garanderen, kunnen niet worden overschreden.

Het systeem is geschikt voor alle beschikbare diameters. De werksnelheid is vrijwel constant en over het algemeen wat langzamer dan normaal. Hierdoor is geautomatiseerde uitvoering meestal duurder dan handmatige uitvoering, maar die kosten vallen in het niet bij de mogelijke faalkosten van handmatige uitvoering.

Toepassing

De schroefinjectiepalen van Hoolwerf Heiwerken worden op veel manieren toegepast. Wij kunnen onze schroefinjectiepalen toepassen voor funderingsherstel, maar door onze goed ontwikkelde machines kunnen wij ook grote diameters schroefinjectiepalen op diepte krijgen. Een goed voorbeeld hiervan is IJweg Hoofddorp. Op dit project zijn grote diameters palen op diepte gebracht door onze machine die qua afmetingen vrij beperkt is. Deze machine kan namelijk zelfs binnenin woningen zijn werk uitvoeren!

"Trillingsvrij heien, dat is funderen zonder overlast"

CONTACT

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Hoolwerf Heiwerken BV
Eemdijk 32
3754 NH Eemdijk

06-53470332 / 06-54968966